Wikborg og Rein: Hva betyr taksonomien for bygg- og eiendomssektoren?
Til tross for at EUs Taksonomi i utgangspunktet bare omfatter finansforetak, børsnoterte foretak og foretak med over 500 ansatte, vil regelverket også få betydning for aktører i bygg- og eiendomssektoren. Innsikt i hvordan næringen påvirkes av taksonomien vil derfor være av stor betydning for å allerede nå kunne tilpasse virksomheten til de nye kravene.
Entro:
Slik påvirker EUs Taksonomi eiendomsbransjen
EUs handlingsplan for bærekraftig finans, som taksonomien er en viktig del av, krever at en rekke virksomheter rapporterer på sine økonomiske aktiviteter. Dette vil få både direkte og indirekte konsekvenser i eiendomsbransjen.
Revisorforeningen:
Hvem skal rapportere på taksonomien?
Mange småbedrifter er ikke godt nok forberedt. Startskuddet for EUs omfattende krav til bærekraftrapportering går nå. Kravene gjelder for store og noterte selskaper, men små og mellomstore selskaper må også ruste seg. Gode forberedelser kan bety et være – eller ikke være, men det er det mange selskaper som ikke har tatt innover seg.
Estate Nyheter: de tekniske kriteriene for alle seks bærekraftsmålene
Gjennom en ny forskrift fra 5. februar 2024 gjelder nå de tekniske kriteriene for de fire siste bærekraftsmålene i norsk rett.
Arkitektur.no: Åtte bud for et grønnere 2024
Det nye året kommer med EU-taksonomi, grønne konkurransekrav og bærekraftige arealplaner. Dette må du som arkitekt kunne om bærekraft i 2024.
Nemitek.no: Slik kan du tjene mer på nye miljøkrav
Du må arbeide miljøvennlig. Gjør du det, så vil de nye miljøkravene fra nyttår sørge for at du sitter igjen med bedre marginer.
PwC Norge:
De første standardene for bærekraftsrapportering er vedtatt: EU-taksonomien utvides
Mange er kjent med at vi får nye og omfattende krav til rapportering på bærekraftsområdet, og for flere foretak trer kravet i kraft allerede for 2024. Mindre kjent er det kanskje at rapporteringskravene utdypes gjennom egne og pliktige EU-standarder som også skal inn som del av norsk lovgivning, såkalte ESRS-er.
Estate Media:
Hvem omfattes av EU taksonomien?
Denne runden med utvidelser av taksonomien er bare første eksempel på at taksonomien skal bli større og omfatte flere sektorer.
Econa: EU utvider taksonomien med fire miljømål
EUs klimalokomotiv sørger for at det stadig blir lettere for investorer og beslutningstakere å investere i bærekraftige prosjekter. Nå kommer det nye tekniske kriterier på områder som sirkulærøkonomi og biologisk mangfold som skal gjøre det enda enklere å gjennomføre bærekraftige investeringer.
Nye Veier:
Norsk veiprosjekt gir verdifull kunnskap om EU taksonomien
For første gang har et større veiprosjekt i Norge blitt analysert i lys av EUs kriterier for bærekraft. Analysen gir viktig kunnskap om fremtidens økonomiske virkelighet i det europeiske markedet.
SINTEF:
Hva er egentlig Taksonomien?
Du har kanskje hørt om den, og lurt på hva EU-taksonomien er og betyr? SINTEF-forsker Mathias Irgens forklarer.
Energi og Klima:
Hva er bærekraftig finans?
Med detaljerte kriterier for hver bransje vil EU definere om investeringer er bærekraftige og klimavennlige. Hvordan skal dette fungere, og hva blir konsekvensene?